جدیدترین مقالات

مقالات
۰

همه چیز درباره کلاس‌های سرعت، سایز و ظرفیت

کارت‌های دیجیتال امن Secure Digital Cards(SD Cards)، در دوربین‌های دیجیتالی، پخش‌کننده‌های موسیقی، گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها و حتی لپتاپ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. نکته‌ای که هنگام انتخاب SD Card باید درنظر داشته‌باشید این است که همه SD Cardها یکسان نیستند. بلکه از نظر کلاس‌های سرعت، سایز فیزیکی و ظرفیت ذخیره‌سازی با یکدیگر متفاوت هستند.

چگونه SD Card مناسب بخریم؟

بررسی تفاوت SD Card ها

برخی دستگاه‌ها، مانند دوربین‌ها، احتمالا به SD Cardها به عنوان حافظه ذخیره‌سازی اصلی نیاز دارند. اما دستگاه‌هایی مانند گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها و حتی کامپیوترها، قابلیت استفاده از SD Card را برای افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی و یا قابل‌حمل‌بودن حافظه، ارائه می‌دهند. به هرحال، هر دستگاهی به یک نوع خاصی از SD Casrd ها نیاز دارد. در ادامه قصد داریم به بررسی تفاوت‌های موجود در SD Cardها بپردازیم. تا به این طریق، بتوانید SD Card مناسب دستگاه خود را انتخاب کنید.

کلاس سرعت

تمام SD Card ها، سرعت‌های یکسانی را ارائه نمی‌دهند. این مسئله در بعضی کارها، اهمیت بیشتری دارد. برای مثال، اگر شما یک عکاس حرفه‌ای هستید که عکس‌های متوالی زیادی با دوربین DSLR می‌گیرید و آن‌ها را با بالاترین کیفیت به فرمت RAW ذخیره می‌کنید، به سریع‌ترین SD Card نیاز دارید تا دوربین شما بتواند عکس‌ها را در سریع‌ترین حالت ممکن ذخیره کند. درصورتی‌که می‌خواهید فیلمی با کیفیت بالا ضبط کنید و مستقیما آن را روی SD Card ذخیره کنید، یک SD Card سریع اهمیت پیدا می‌کند. اما اگر با یک دوربین معمولی مصرفی عکس می‌گیرید و یا از SD Card برای ذخیره برخی فایل‌های مدیایی روی گوشی هوشمند خود استفاده می‌کنید، سرعت اهمیت چندانی ندارد.

چگونه SD Card مناسب بخریم؟

بررسی تفاوت SD Card ها

تولیدکنندگان از کلاس‌های سرعت استفاده می‌کنند تا سرعت SD Card را اندازه گیری کنند. انجمن SD که استاندارد SD Card را تعریف می‌کند، در واقع سرعت دقیق مربوط به این کلاس‌ها را تعریف نمی‌کند، اما دستورالعمل‌هایی را ارائه می‌دهد.

SD Card ها، چهار کلاس سرعت متفاوت ۲، ۴، ۶ و ۱۰ دارند.

  • کلاس ۱۰، سریع‌ترین کلاس است که برای ضبط ویدیوهای full HD و ضبط‌های متوالی HD، مناسب است.
  • کلاس ۲، کندترین کلاس است که برای ضبط فیلم با تعریف استاندارد مناسب است.
  • کلاس‌های ۴ و ۶، هر دو برای ضبط فیلم با کیفیت بالا مناسب تشخیص داده‌شده‌اند.

همچنین دو کلاس با سرعت فوق‌العاده بالا که Ultra High Speed(UHS) نامیده می‌شوند، وجود دارد. این کلاس‌ها عبارت‌اند از: ۱ و ۳. اما SD Cardهای با این کلاس‌ها بسیار گران‌تر هستند و برای کارهای حرفه‌ای طراحی شده‌اند. کارت‌های UHS، تنها برای دستگاه‌هایی که قابلیت پشتیبانی از UHS را دارند، طراحی شده‌اند.

در اینجا لوگوی مربوط به کلاس سرعت SD Card، به ترتیب از کم‌ترین(کلاس ۲) به سریع‌ترین(کلاس ۳ UHS) آورده شده‌است:

کلاس های سرعت SD Card

کلاس های سرعت SD Card

احتمالا SD Card های با کلاس ۴ یا ۶، برای استفاده‌های معمولی در دوربین‌های دیجیتالی، گوشی‌های هوشمند و یا تبلت‌ها، برای شما مناسب خواهدبود. اگر ویدیوهای با کیفیت بالا و یا عکس‌های RAW ثبت می‌کنید، کلاس ۱۰ برای شما ایده آل است. کارت‌های کلاس ۲، به دلیل کندی بیش از اندازه، احتمالا موردنظر شما نیستند. چراکه حتی ارزان‌ترین گوشی هوشمند، ویدیوهای HD ذخیره می‌کند.

کلاس سرعت SD Card روی خود SD Card مشخص شده‌است. فقط به دنبال لوگوی سرعت باشید. هنگام خرید کارت، کلاس سرعت را در لیست فروشگاه آنلاین یا بسته‌بندی کارت مشاهده خواهیدکرد.

SD Card با کلاس 4

SD Card با کلاس ۴

اگر روی SD Card، هیچ نمادی از کلاس سرعت مشاهده نکردید، احتمالا کلاس SD Cardشما ۰ است. این کارت‌ها، قبل از اینکه سیستم رتبه بندی کلاس سرعت معرفی شود، طراحی و تولید شده‌اند. که سرعت آن‌ها، حتی از کارت‌های با کلاس ۲ نیز، کندتر است.

سایز فیزیکی

تفاوت دیگر SD Cardها، در سایز فیزیکی آن‌ها است. این کارت‌ها در انواع استاندارد، مینی و میکرو وجود دارند.

  • Standard SD Card

این مدل، بزرگترین این کارت‌ها هستند. ابعاد آن‌ها برابر ۳۲x24x2.1 میلی‌متر و وزن آن‌ها برابر ۲ گرم است.

  • mini SD Card

SD Cardهای مینی، از کارت‌های استاندارد کوچک‌تر هستند. ابعاد آن‌ها برابر ۲۱.۵x20x1.4 میلی‌متر و وزن آن‌ها برابر ۰.۸ گرم است.

  • micro SD Card

میکرو SDCard ها، کوچکترین سایز SD Card ها می‌باشند. ابعاد آن‌ها برابر ۱۵x11x1 میلی‌متر و وزن آن‌ها برابر ۰.۲۵ گرم است. این کارت‌ها، در اغلب گوشی‌های هوشمندی که قابلیت پشتیبانی از SD Card را دارند، مورداستفاده قرار می‌گیرند. همچنین در بسیاری از دستگاه‌های دیگر، مانند تبلت‌ها نیز استفاده می‌شوند.

مقایسه ابعاد SD Card ها

بررسی تفاوت SD Card ها

انتخاب سایز، بسته به این است که چه سایزی مناسب دستگاه شماست. کارت باید با اسلات آن، هم‌سایز باشد. درواقع نمی‌توانید یک SD Card استاندارد را در اسلات SD Card میکرو قرار داد و یا برعکس. برای این کار، می‌توانید آداپتورهایی خریداری کنید تا بتوانید SD Card کوچک‌تر را در اسلات بزرگ‌تر قرار دهید. عکس زیر آداپتوری است که امکان قراردادن میکرو SD Card در اسلات استاندارد را فراهم می‌کند.

آداپتور برای تغییر سایز SD Card

آداپتور برای تغییر سایز SD Card

ظرفیت

مانند دارایوهای USB، هارد درایوها، درایوهای SSD و دیگر دستگاه‌های ذخیره‌سازی، SD Card ها نیز ظرفیت‌های ذخیره‌سازی متفاوتی دارند. محدوده ظرفیت این کارت‌ها به سه دسته تقسیم می‌شود:

  • SD Card ها با ظرفیت استاندارد (SDSC)SD Standard Capacity Card : از ۱ مگابایت تا ۲ گیگابایت هستند.
  • SD Card های با ظرفیت بالا (SDHC)SD High Capacity Card : از ۲ گیگابایت تا ۳۲ گیگابایت هستند .
  • SD Card های با ظرفیت تمدید شده (SDXC)SD Extended Capacity Card : از ۳۲ گیگابایت تا ۲ ترابایت ظرفیت دارند.

برای استفاده از SD Card های با محدوده ظرفیت SDHC یا SDXC، باید ابتدا اطمینان حاصل کنید که دستگاه شما از این استانداردها پشتیبانی می‌کند. حجم گسترده‌ای از دستگاه‌ها، قابلیت پشتیبانی از SDHC را دارند. هنگام خرید SD Card، باید توجه کنید تا نمونه‌ای که از نظر کلاس سرعت، سایز فیزیکی و ظرفیت مناسب شما است را خریداری کنید. قبل از خرید، ابتدا بررسی کنید که دستگاه شما از چه قابلیت‌هایی پشتیبانی می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
درخواست پشتیبانی

درخواست کمک