جدیدترین مقالات

مقالات
۰

جایگزین کردن هارد درایو یک لپ تاپ، کامپیوتر رومیزی و یا تبلت کار راحتی است.

تعویض هارد قدیمی با هارد جدید

تعویض هارد قدیمی با هارد جدید

دو دلیل وجود دارد که شما نیاز پیدا خواهید کرد که هارد درایو کامپیوتر را با درایو دیگری جایگزین کنید:

  • هارد درایو فعلی شما، دچار خرابی شده باشد و نیاز باشد که آن را تعویض کنید.
  • برای ارتقای فضای ذخیره سازی، هارد جدیدی قرار دهید تا ظرفیت و سرعت را افزایش دهید.

جایگزین کردن هارد درایو، با کمی کمک گرفتن کار بسیار راحتی است. بنابراین، هرگز نگران این مسئله نباشید. به راحتی قابل انجام است.

چگونه هارد درایو را جایگزین کنیم؟

برای تعویض هارد قدیمی با هارد جدید ، مراحل انجام کار به صورت خلاصه، به شرح زیر است:

  • از تمام اطلاعاتی که قصد نگهداری آن‌ها را دارید، بکاپ تهیه کنید.
  • هارد درایو قدیمی را جدا کنید.
  • هارد درایو جدید را نصب کنید.
  • اطلاعات بکاپ گرفته شده را بازگردانی کنید.

روش تعویض هارد قدیمی با هارد جدید به صورت زیر است:

  • مرحله اول:

قبل از شروع این فرایند جایگزین کردن هارد درایو، بسیار مهم است که از تمام اطلاعات مهم خود بکاپ تهیه کنید. درواقع، این اطلاعات هارد درایو است که بسیار ارزشمند و قیمتی هستند و نه خود هارد درایو. بکاپ گرفتن، می‌تواند از طریق کپی کردن اطلاعات در یک درایو فلش با ظرفیت بالا یا هر حافظه ذخیره سازی دیگری صورت بگیرد. روش بهتر این است که اگر تا کنون به صورت منظم از اطلاعات خود بکاپ تهیه نکرده‌اید، از یک سرویس بکاپ ابری استفاده کنید. در این صورت، احتمال از دست رفتن اطلاعات شما نزدیک به صفر می‌شود.

  • مرحله دوم:

جدا کردن هارد درایو قدیمی بسیار راحت است. ابتدا اطمینان حاصل کنید که کامپیوتر خاموش است و سپس هارد درایو را به صورت فیزیکی از دستگاه جدا کنید.
جزئیات انجام این کار، عموما به نوع کامپیوتر شما بستگی دارد. ولی در حالت کلی، این کار به این معنی است که کابل برق و دیتا را از هارد درایو جدا کنید و درایو را از درگاهی که در ان قرار دارد، جدا کنید.

  • مرحله سوم:

نصب هارد درایو جدید، دقیقا عکس مراحل جدا کردن هارد درایو قدیمی است. درایو جدید را در جای درایو قدیمی قرار دهیدو سپس کابل‌های پاور و دیتای قبلی را مجددا نصب کنید.

  • مرحله چهارم:

هنگامی که کامپیوتر راه اندازی شد، زمان آن است تا ابتدا هارد درایو را فرمت کنید تا بتوانید اطلاعات در آن ذخیره کنید. زمانی که این کار انجام شد، تمام اطلاعات بکاپ گرفته شده را در هارد جدید انتقال دهید.

نکته: هارد درایو PATA که سابقا به عنوان هارد درایوهای IDE شناخته می‌شد، نوع قدیمی از هارد درایوها هستند که کابل‌های ۴۰ یا ۸۰ پینی دارند. هارد درایو SATA، نوع جدید درایوها هستند که کابلهای ۷ پینی باریک دارند.

نکته: اگر درایوی که انتقال می‌دهید، درایو اصلی که ویندوز روی آن نصب شده است، می‌باشد، بهتر است روی درایو جدید، سیستم عامل تازه‌ای نصب کنید و سپس تمام محتویات سیستم عامل قبلی را به سیستم عامل جدید منتقل کنید.

با نصب یک سیستم عامل جدید، از بروز هرگونه مشکلی در خرابی اطلاعات یا مشکلات نرم افزاری دیگری که در سیستم عامل قبلی بود، جلوگیری می‌کند. البته که نرم افزارهایی وجود دارند که می‌توانید برای انتقال سیستم عامل و تمام اطلاعات ذخیره شده روی آن، استفاده کنید. اما، نصب سیستم عامل جدید و بازگردانی اطلاعات به صورت دستی، روش ایمن‌تری است.

آیا واقعا به تعویض هارد درایو نیاز دارید؟

تعویض و جایگزین کردن هارد درایو زمانی منطقی به نظر می‌رسد که هارد درایو اصلی شما، در حال از کار افتادن و یا کامل از کار افتاده باشد و یا به فضای ذخیره سازی بیشتری نیاز داشته باشید. با این حال، تعویض هارد درایو تنها برای ارتقای فضای ذخیره سازی، کمی تندروی است. در چنین شرایطی، بهتر است ابتدا شروع به ایجاد فضای خالی روی هادر کنید و مواردی که نیازی ندارید را پاک کنید. اگر ویندوز شما، پیام کافی نبودن فضای ذخیره سازی می‌دهد، از یک ابزار free disk space analyzer استفاده کنید تا به شما نشان داده شود که فایل‌های بزرگ دقیقا در کجا قرار گرفته‌اند. تا بتوانید آن‌ها را حذف و یا انتقال دهید.

اگر به دنبال افزایش فضای ذخیره سازی در کامپیوتر خود هستید و یا می‌خواهید فایل‌های با حجم بسیار بالا را در جای دیگری ذخیره کنید، بهتر است از یک هارد درایو اکسترنال استفاده کنید و یا درصورتی که سیستم شما، یک کامپیوتر رومیزی است، یک درایو ثانویه در دستگاه خود قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
درخواست پشتیبانی

درخواست کمک