استوریج NAS/SAN

هر دو دیوایس (network-attached storage(NAS و (storage area network(SAN برای حل مشکلات دسترسی تعداد زیادی کاربر به اطلاعات ذخیره شده در یک زمان، توسعه داده شده‌اند. هر دو آن‌ها حافظه اختصاص داده شده به گروهی از کاربران را فراهم می‌کنند. اما نمی‌توانند در روش‌هایشان برای دستیابی به وظیفه خود متفاوت باشند. در ادامه به بررسی به تفاوت‌ها، مزایا، معایب و موارد استفاده استوریج NAS/SAN می‌پردازیم.

تفاوت استوریج NAS/SAN

تفاوت استوریج NAS/SAN

تفاوت NAS/SAN از دید کاربر

NAS یک دیوایس ذخیره سازی تنها می‌باشد که فایل‌ها را از طریق اترنت ارائه می‌دهد و انجام تنظیمات آن تقریبا آسان و کم هزینه است. درحالی‌که  SAN شبکه‌ای متصل از چندین دستگاه است که با داده‌های مبتنی بر بلاک کار می‌کنند و تنظیم و مدیریت آن گران‌تر و پیچیده‌تر است. از دید یک کاربر، بزرگ‌ترین تفاوت بین NAS و SAN این است که دیوایس‌های NAS شبیه به فایل سرورهایی با حجم بالا می‌باشند که از پروتکل های NFS و SMB/CIFS استفاده می‌کنند. درحالی‌که دیسک‌های SAN درنظر کاربران شبیه به درایوهای لوکال می‌باشند.

در ادامه به طور کامل دررابطه با تفاوت NAS و SAN  صحبت خواهیم کرد.

NAS چیست؟

NAS یک کامپیوتر متصل به شبکه است که سرویس‌های ذخیره سازی اطلاعات مبتنی بر فایل را روی شبکه ارائه می‌دهد.
دلیل اصلی استحکام دیوایس NAS، ساده بودن پیاده سازی و تنظیم آن می‌باشد.
پارتیشن های NAS، درنظر کاربران مانند پارتیشن های نصب شده بر شبکه می‌باشند. فایل‌هایی که ارائه می‌شوند معمولاً در یک یا چند درایو حافظه وجود دارند ، که اغلب در دیوایس های ذخیره سازی منطقی، اضافی یا RAID مرتب شده‌اند. دیوایس خودش به تنهایی یک گره از شبکه است، بسیار شبیه به کامپیوترها و دیگر دیوایس‌های TCP/IP، که هر کدام آدرس IP مخصوص به خود را دارند و به طور موثر با سایر دیوایس‌های شبکه‌ای ارتباط برقرار می‌کنند. بااین حال، NAS برای استفاده به عنوان سرور-همه-جانبه طراحی نشده است. فروشندگان NAS و اشخاص ثالث، نرم افزارهای دیگری را برای ارائه عملکردهای سرور مانند در NAS ارائه می‌دهند.

تفاوت استوریج NAS/SAN

تفاوت استوریج NAS/SAN

دیوایس های NAS، راهی آسان برای دسترسی چندین کاربر در مکان‌های مختلف به اطلاعات را فراهم می‌کند. که این مسئله برای انجام کارهای گروهی و اشتراک اطلاعات بسیار اررزشمند است. همچنین NAS، کنترل دسترسی و امنیت بسیار خوبی را برای پشتیبانی کارهای گروهی ارائه می‌دهد. حتی کسی که متخصص IT نیست، این امکان را دارد تا دسترسی به اطلاعات را مدیریت و اداره کند. همچنین قابلیت امنیت اطلاعات اساسی در هنگام استفاده از ساختارهای اضافی اطلاعات(اغلب RAID) و سرویس های بک آپ اتوماتیک در دیوایس های لوکال و ابری را فراهم می‌کند.

تفاوت استوریج NAS/SAN

تفاوت استوریج NAS/SAN

مزایای NAS چیست؟

NAS معمولا قدم بعدی برای دفترخانه‌ها و بیزینس‌های کوچک که از (DAS(direct attached storage استفاده می‌کنند، می‌باشد.  انتقال به NAS که ناشی از تمایل به اشتراک‌گذاری فایل‌ها به صورت محلی و از راه دور است، منجر به دردسترس داشتن فایل‌ها به صورت ۲۴ ساعت روز و ۷ روز هفته، افزونگی داده ها ، امکان تعویض و به روزرسانی هارد دیسک ها در سیستم و وجود سرویس های دیگر مانند بک آپ گیری خودکار می‌شود.

خلاصه مزایای استفاده از NAS

  • نسبتا ارزان
  • دسترسی به صورت ریموت و ۲۴/۷ به اطلاعات
  • قابلیت گسترش خوب
  • ساختار ذخیره سازی Redundant
  • بک آپ اتوماتیک در cloud و دیوایس‌های دیگر
  • انعطاف پذیری

محدودیت های استفاده از NAS چیست؟

نقطه ضعف استفاده از NAS مربوط به مقیاس و عملکرد می‌شود.
از آن جا که بیشتر کاربران به دسترسی نیاز دارند، ممکن است سرور قادر به ادامه کار نباشد و نیاز به اضافه شدن اسب بخار بیشتر داشته باشد. نقطه ضعف دیگر مربوط به ماهیت اترنت می‌شود. اترنت طوری طراحی شده است که اطلاعات را در بسته‌هایی از یک نقطه به نقطه دیگر انتقال می‌دهد، منبع را به تعدادی سگمنت تقسیم می‌کند و آن‌ها را به مقصد خود ارسال می‌کنند. هرکدام از این بسته‌ها ممکن است به تأخیر بیفتد ، یا خارج از سفارش ارسال شود و ممکن است تا زمان ورود و تنظیم مجدد تمام بسته‌ها برای کاربر در دسترس نباشد.

هرگونه تأخیر، معمولاً توسط کاربران برای فایل‌های کوچک مورد توجه قرار نمی‌گیرد. اما در محیط‌هایی مانند تولید فیلم، می‌تواند یک مشکل بزرگ باشد. جایی که فایل‌ها بسیار بزرگ هستند و تأخیر بیش از چند میلی ثانیه می‌تواند مراحل تولید را مختل کند.
مانند rendering

SAN چیست؟

SAN راهی برای دسترسی مشترک کاربران به حافظه اطلاعات سطح بلوک و تلفیقی فراهم می‌کند.
حتی برای چندین کلاینت، امکان دسترسی همزمان به فایل‌ها با عملکرد بسیار بالا را ایجاد می‌کند.
SAN امکان دسترسی به دیوایس‌های ذخیره سازی مانند آرایه های دیسک و کتابخانه های TAPE را افزایش می‌دهد. به این‌صورت که آن‌ها در نظر کاربران به صورت هارد درایوهای اکسترنال در سیستم لوکال ظاهر می‌شوند. استوریج SAN، بالاترین سرعت دسترسی موجود برای رسانه‌ها و داده‌های مهم ذخیره شده را با ایجاد یک شبکه مبتنی بر حافظه جدا، برای دسترسی به بلاک داده در کانال پرسرعت فیبر، و پرهیز از محدودیت های پروتکل های TCP/IP و تراکم شبکه محلی، فراهم می‌کند.

تفاوت استوریج NAS/SAN

تفاوت استوریج NAS/SAN

مزایای SAN چیست؟

به دلیل اینکه SAN نسبت به NAS، پیچیده‌تر و گران‌تر است، معمولا در شرکت‌های بزرگ استفاده می‌شود.
و مدیریت آن هم نیازمند یک متخصص IT می‌باشد.
برای اپلیکیشن‌هایی مانند video editing، به دلیل سرعت بالا و تاخیر کم بسیار مناسب می‌باشد. Video editing به پهنای باند مناسب و اولویت بندی شده در سراسر شبکه نیاز دارد.

دلیل اساسی استحکام SAN، انجام تمام مذاکرات دسترسی فایل از طریق اترنت می‌باشد.
درحالیکه فایل ها از طریق کانال بسیار پرسرعت فیبر ارائه می‌شوند. که به عملکرد بسیار سریع در ایستگاه های کاری کلاینت تفسیر می‌شود.

خلاصه مزایای استفاده از SAN

  • دسترسی بسیار سریع به اطلاعات
  • شبکه اختصاص یافته برای حافظه ای که فشار شبکه را کاهش می دهد.
  • قابلیت ارتقای بسیار بالا
  • دسترسی سطح سیستم عامل به فایل ها
  • سرویس های با کیفیت بسیار بالا برای اپلیکیشن هایی مانند video editing

محدودیت های استوریج SAN

چالشی که در رابطه با استوریج SAN وجود دارد، مربوط به هزینه و نیازمندی های مدیریت می‌شود.
اختصاص و نگهداری هر دو شبکه، یک شبکه اترنت جدا برای درخواست های فایل metadata و پیاده سازی یک شبکه فیبر، نیازمند سرمایه گذاری قابل توجهی می باشد. همانطور که گفته شد ، SAN ها تنها راه فراهم کردن دسترسی سریع به داده برای تعداد زیادی از کاربران هستند که می توانند همزمان از صدها کاربر پشتیبانی کنند.

تفاوت بین استوریج NAS/SAN

همگرایی NAS/SAN

مزایای SAN، بعضی فروشندگان را تحریک می‌کند تا محصولات مانند SAN را با قیمت کمتر از طریق پرهیز از شبکه بندی کانال فیبر ارائه دهند. این منجر به همگرایی نسبی رویکردهای NAS و SAN برای ذخیره سازی شبکه با هزینه کمتری نسبت به SAN کاملا شده است.

یک مثال کانال فیبر از طریق اترنت(FCoE) است که انتقال سطح بلاک در شبکه استاندارد LAN با سرعت ۱۰GB/sec را پشتیبانی می کند. برای مشاغل کوچک تر، iSCSI کم هزینه تر است. امکان ارسال دستورهای SCSI داخل بسته های IP روی شبکه LAN را فراهم می کند.

هردوی این روش ها از هزینه های بالای کانال فیبر دوری می کنند.
درنتیجه روشی کندتر ولی ارزان تر برای گرفتن دسترسی سطح بلاک و دیگر مزایای SAN می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
درخواست پشتیبانی

درخواست کمک